Публікація

Переможці Docudays UA-2011

8-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA назвав імена переможців.Перемогу у творчому конкурсі здобула картина «Гравець» (Нідерланди) режисера Джона Аппеля. Мотивація – «За віднайдення золотої середини у розкритті темної сторони людської природи».

Журі творчого конкурсу також відзначило дипломами роботи «У випадку розгерметизації» (Бельгія, режисер Сара Мун Хау) та «Кримінальні хроніки» (Нідерланди, режисер Вальтер Стокман).

У правозахисному конкурсі головний приз присуджено картині «Правосуддя для Сергія» (Нідерланди, режисери Ганс Германс, Мартін Маат) «За невпинну боротьбу проти тиску будь-якої влади і відстоювання правосуддя, що викликає захоплення і впевненість тому, що жертва не є марною». Відзнаки отримали «Вам не подобається правда – 4 дні в Гуантанамо» (Канада, режисери Люк Коте, Патриціо Енрикес) та «Рожеве сарі» (Велика Британія, Індія, режисер Кім Лонжинотто).

Вибір студентського журі – «Рожеве сарі» (головний приз) та «Жінки без паузи» (Франція, режисер Паула Паласіос) та «Смак булочки з корицею» (Україна, режисер Микита Сітдіков). До речі, остання картина – єдина, яку Україна представила на конкурс.

Приз глядацьких симпатій здобув «Банзай, Шанхай!» (Литва, режисер Юрате Самуліоніте).

Минулого року організатори фестивалю заснували ще одну особливу премію на знак пам’яті про свого друга, продюсера фестивалю Андрія Матросова, який загинув у автокатастрофі. Цього року премію його імені отримав фільм «Олімпієць» (Латвія, режисер Вієстурс Кайріш).

Спілка кінематографістів України вручила свій приз та диплом фільму «Поза зоною досяжності» (Польща, Режисер Якуб Стожек).

Агентство ООН у справах біженців відзначило картину «Прибульці» (Франція, режисери Клодін Борьє, Патрік Шеньяр).

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: