Публікація

Ощадбанк виплатить львівському пенсіонеру «зниклі» заощадження

Апеляційний суд Львівської області виніс рішення у справі Івана Олексіва.

Ми вже писали про справу Івана Олексіва, 83-річного пенсіонера, який став жертвою аферистів. Чоловік роками зберігав кошти в Ощадбанку, врешті залишившись пограбованим його працівниками.

Справа була доведена до суду та підтримана Центром стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини. Інтереси пана Івана представляють юристи Центру «СІМ».

Наразі Апеляційний суд Львівської області розглянув цивільну справу за скаргою Ощадбанку в справі за позовом Олексіва І. М. про стягнення депозитних коштів, відсотків за користування вкладом, а також за зустрічним позовом банку про визнання договору нікчемним. Суд вирішив залишити в силі рішення суду першої інстанції, лише частково змінивши правові підстави для стягнення коштів. Простіше кажучи, суд постановив, що гроші мають бути повернені вкладнику, незважаючи на те, що працівники банку неправильно оформили договір і квитанцію, а в подальшому – привласнили кошти.

Юрист Центру «СІМ» Ніна Хома, називає рішення суду приємною несподіванкою. За її словами, більшість рішень, які виносились Апеляційним судом Львівської області – були не на користь клієнтів банку. А отже, верховенство права і законність стали вирішальними принципами у цій справі.

Дане рішення суду набуло законної сили у вівторок, 12 квітня, та підлягає виконанню.

 

фото: Громадське радіо

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: