Публікація

Незаконно звільнений працівник митниці поновився на робочому місці завдяки юристам УГСПЛ

До громадської приймальні Харківської правозахисної групи звернувся пан Валерій, головний державний інспектор одного з відділів митного посту «Куп’янськ» Харківської митниці Державної фіскальної служби. Чоловік працював тут з 1995 року та був відданий своїй професії. Проте пана Валерія звільнили — відповідно до вимог нового Закону про люстрацію. Звільнили через старий причеп.

Причиною звільнення стало те, що працівник митниці не вніс до декларації про доходи інформацію про старий причеп, який дістався йому у спадок від батька та уже встиг вкритися іржею. Пану Валерію навіть не спадало на думку, що він має включити інформацію про старий причеп до декларації про свої доходи, оскільки останні 10 років цей транспорт виконував виключно декоративну функцію, простоюючи у дворі.

Проте чоловік не став миритися з рішенням керівництва митниці та вирішив відстоювати свої права, щоб поновитися на робочому місці. Отримавши запис про звільнення до трудової книжки, пан Валерій звернувся за допомогою до юристів Харківської приймальні УГСПЛ, якою опікується Харківська правозахисна група.  Юрист приймальні Володимир Глущенко допоміг чоловікові скласти позовну заяву до суду про визнання дій керівництва митниці протиправними та про скасування наказу про його звільнення, поновлення на роботі, стягнення середньої заробітної платні за вимушений прогул.

Суд першої інстанції ухвалив рішення на користь пана Віталія — чоловіка рішенням суду поновили на посаді, яку він обіймав. Проте керівництво митного посту «Куп’янськ» Харківської митниці не поспішало виконувати рішення Харківського адміністративного суду і виявило бажання оскаржити рішення в Апеляційному суді. Однак правильно обрана юристом приймальні правова позиція дала свої результати. Суд другої інстанції, так само, як і Вищий адміністративний суд, ухвалили рішення суду першої інстанції. Пана Валерія було поновлено на роботі, він знову служить на Куп’янській митниці.

 

Підготувала Тетяна Гончарук

фото – uareview.com

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: