Публікація

Неформальна освіта в дії

В Ужгороді підготували гідів до роботи на виставці, присвяченій освіті в галузі прав людини. Експозиція відкриється вже наступного тижня.

6 травня завершився дводенний семінар з підготовки гідів до роботи на виставці  “Кожен має право знати свої права”. Подія відбулась на базі учнівського врядування міста Ужгорода “КОРЗО”. Участь у ній взяли 22 особи, серед яких учні, вчителі, студенти та громадські активісти. По результатам семінару були підготовленні гіди, які будуть проводити протягом місяця  мандрівну виставку в місті Ужгороді.

DSC_0026

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки “Кожен має право знати свої права” організовано програмою USAID “Права людини в дії”, яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини, в рамках Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”.

«Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992, Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів», – зазначив Андрій Кінаш, тренер Всеукраїнської програми «Розуміємо права людини», член правління ГО “МАРТ”.

DSC_0028

Мандрівна експозиція “Кожен має право знати свої права” є мобільним навчально-методичним засобом і складається із 25 панелей, що містять стислі тексти та візуальну інформацію про цінності, принципи та окремі аспекти прав людини. Експозиція є своєрідним майданчиком для дискусії, навчання та дій спрямованих на підтримку та захист прав людини.

Виставка була створена громадською організацією “МАRТ” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. За 4 роки мандрівна експозиція відвідала більшість областей, побувала в великих містах, містечках та селах.

DSC_0040

Всі дії за цим унікальним проектом спираються на потенціал активістів, які отримали підготовку в рамках освітньої програми “Розуміємо права людини”, але потребують підтримки в своїй активності.  Серед випускників цієї програми є також і ужгородці.

Освітні екскурсії тривають 40 – 60 хвилин і включають в себе як безпосередньо інформаційно-навчальний блок, так і обговорення найбільш актуальних для відвідувачів питань щодо прав людини та можливостей їх захисту.

DSC_0053

«Чинником формування громадянського суспільства є сфера неформальної освіти, яка набуває популярності. І сьогодні ми маємо змогу реалізувати її за підтримки управління освіти Ужгородської міської ради. Результатом подібної співпраці є зацікавленість молоді в подібному навчанні. Що з часом реалізується в активні громадянські позиції» – наголосив Борис Кондратюк, координатор громадської приймальні УГСПЛ у місті Ужгород.

10 травня о 15:30, у приміщенні Ужгородської Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10, за адресою Православна набережна, 24, відбудеться урочисте відкриття виставки.

DSC_0252

Партнерами виставки в місті Ужгород виступили : ГО “Самоврядування  молоді “Інсайдер”, управління освіти Ужгородської міської ради, учнівське врядування міста Ужгорода “КОРЗО”, ГО “Закарпатська громада”, Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10, Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 – ліцей “Лідер”.

Фото Євгенії Кость

Прес-служба ГО “Закарпатська громада”

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: