Публікація

Міжнародні експерти засудили розправу керівництва української адвокатури над колегами

Керівництво української адвокатури застосувало до «незручних колег» санкції, які не використовує жодна європейська країна. Це відзначили Експерти Ради адвокатур та юридичних асоціацій Європи – поважної організації, яка об’єднує понад мільйон європейських юристів.

Експерти приїжджали спеціально аби вивчити конфліктну ситуацію, пов’язану зі створенням Національної асоціації адвокатів України.

Нагадаємо, в 2012 році відбувся розкол в адвокатському середовищі та були створені одразу дві Національні асоціації адвокатури. Одна з них була швидко зареєстрована, а другій держава не надала такого сприяння. Після цього представники асоціації переможниці розпочали переслідування своїх колег за розбіжність у поглядах.

Експерти відзначили, що сумніваються в незалежності та самоправності українських адвокатів, яким через суд забороняли вільно висловлювати думки.

Представники Ради висловили занепокоєння щодо відкриття дисциплінарних проваджень та припинення діяльності адвокатів з альтернативною точкою зору. Вони вважають таку практику неприпустимою та такою, що не відповідає європейським стандартам.  Експерти наголосили, що в жодній європейській країні адвокати не застосовували подібних санкцій до колег, які мають протилежну точку зору. Експерти також рекомендують провести новий з’їзд адвокатів.

Повний текст звіту можна знайти ТУТ

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: