Публікація

Міністерство охорони здоров’я дискримінує інвалідів

З кричущим випадком дискримінації зіштовхнулося подружжя з інвалідністю з Вінниці. Чоловік та дружина, які є інвалідами 2-ї групи, вирішили всиновити дитину, проте не змогли стати навіть кандидатами на усиновлення.

Слід зазначити, що до одруження вони вже мали власних дітей від іншого шлюбу та навіть онуків. І епілепсія, хвороба, яка стала на заваді усиновленню, не заважала їм бути турботливими батьками.

Проте діти виросли та роз’їхались. І подружжя вирішило забрати з дитячого будинку дитину, позбавлену батьківської опіки та любові. Та на заваді сімейному щастю стала держава в особі Міністерства охорони здоров’я (МОЗ). Цей орган визнав епілепсію хворобою, наявність якої не дозволяє всиновлювати дітей.

Проте, чоловік та дружина з цим не погоджуються. Адже Конвенція про права інвалідів, яка була ратифікована Україною передбачає, що кожен інвалід має право на сім'ю та усиновлення. І позбавлення права на батьківство людей, які вже мають дітей є безглуздим. Адже, керуючись логікою МОЗ, батьки не мають права бути батьками.

Подружжя звернулося по допомогу до Української Гельсінської спілки з прав людини, які запропонували взятися за справу відомій юридичній фірмі AstapovLawyers. Представники компанії захищатимуть права подружжя з інвалідністю безкоштовно.

Адвокати прогнозують, що справа матиме хорошу перспективу в Європейського суду з прав людини та продемонструє реальне ставлення України до осіб з інвалідністю.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: