Публікація

Міліція та прокуратура понад 6 років не випускала людей за межі села

Троє мешканців смт Шевченково отримають по 15 тисяч гривень відшкодування моральної шкоди за незаконні дії міліції та прокуратури.

В рамках розслідування кримінальної справи щодо розтрати і привласнення чужого майна, правоохоронні органи більше 6 років тримали підозрюваних на підписці про невиїзд. Фактично весь цей час люди були позбавлені можливості виїхати за межі свого селища.

Через шість років справа була закрита «за відсутністю в діяннях складу злочину».

Постраждалі від дій правоохоронців вирішили не миритися з несправедливістю системи, та звернулися за допомогою до правозахисників. В результаті чого адвокатом Чугуївської правозахисної групи був підготовлений позов, про стягнення шкоди, завданої незаконними діями органів державної влади.

Суд першої інстанції вини міліції та прокуратури не побачив та у відшкодуванні завданої шкоди відмовив. Причина – не доведений зв’язок між діями правоохоронних органів та завданою постраждалим шкодою.

Апеляційний суд Харківської області такий зв’язок знайшов, визнавши, що безпідставне притягнення до кримінальної відповідальності та позбавлення права на пересування людей на 6 років є порушенням. За рішенням суду кожен з позивачів отримає компенсацію в розмірі 15 000 грн.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: