Публікація

Комунальне підприємство змушувало жінку платити за ненадані послуги

Юристи громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Луцьку виграли справу проти КП «Луцькспецкомунтранс»

До Громадської приймальні УГСПЛ звернулася жінка із проханням допомогти у справі проти комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс», яке хоче зобов’язати її платити за нібито замовлені послуги.

7095_w_647

Справа проти лучанки пані Олени (ім’я змінено) триває ще з 2012 року. Саме тоді суд зобов’язав жінку та ще двох її співмешканців сплатити комунальному підприємству заборгованість у понад тисячу гривень за вивіз відходів та відшкодувати усі судові витрати. Жінка дізналася, що проти неї порушено провадження, лише після того, коли від її заробітної платні почали відраховувати кошти за нібито надані послуги.

Лучанка заявляла, що не є власницею житлового будинку, не проживає в ньому довгий час і жодних документів із підприємством не підписувала, тому відмовляється платити за ненадані послуги. Тим паче, жінка не розуміла, чому ще має відшкодовувати судовий збір підприємству.

Юристи громадської приймальні підготували для пані Олени позовну заяву до Луцького міськрайонного суду. 17 жовтня 2016 року було отримано ухвалу, згідно з якої суд скасував попереднє рішення від 2012 року – задовольнив позов пані Олени. Ба більше, суд також скасував рішення щодо її співмешканців.

Тетяна Карпів, координаторка освітніх програм Громадської приймальні УГСПЛ у м. Луцьку

фото — відділ інформаційної роботи Луцької міської ради

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: