Публікація

Кодекс нападу на народ

«Маячня», «Абсурд» скажете ви, а ось і ні, відсьогодні це правда. Депутати  Верховної Ради, з порушенням всіх можливих і не можливих норм законів, Конституції, власного Регламенту, норм моралі і здорового глузду проголосували  Закон України  “Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян”. Всі нездорові марення депутата Колесніченка  щодо небезпеки діяльності громадських організації, необхідності суцільної  цензури в інтернеті, посилення боротьби з тими, хто має власну думку знайшли місце в цьому законопроекті.

Колесніченко явно не дають спокою лаври російських колег  щодо «розбудови» громадянського суспільства в Росії.

Тож він та його команда добре попрацювали! Переглянули  багато російських законів і зробивши дайджест законодавчих норм братньої держави (які суттєво обмежують права та свободи громадян, розширюючи права та можливості  для  запуску репресивної машини проти не згодних із рішеннями влади) розродилися українськім варіантом «Кодексу нападу на народ».

Закон внесений в Верховну Раду 14 січня 2014, переданий в комітети 15, проголосували 16 січня 2014 року. Ось це швидкість! Оце ефективність, аж  заздрісно.

Відповідно до цього закону кожній громадській організації, що отримує кошти від іноземних донорів безпосередньо чи опосередковано, надається статус «іноземного агента». І вона має на кожному кроці демонструвати, що має такий статус. Надходження від іноземців вважаються прибутком і потрібно сплатити податок на прибуток. Вам це не нагадує принцип роботи рекету в 90-ті?

Будь-яка критика діяльності чи бездіяльності чиновників – екстремізм, наклеп і карається шаленими штрафами та позбавленнями волі. Натомість будь-які дії репресивної машини є  законними, саме тому звільнили від відповідальності тих, хто бив студентів, журналістів, активістів.

Якщо хтось думає, що цей закон його не стосується  – даремно. Кожен знаходиться під прицілом.

Тепер на законних підставах за нами будуть слідкувати в інтернеті і забороняти ним користуватись . Не підкорюєтесь? – 6800 грн штрафу. 

Тепер всі картки мобільного зв’язку мають реєструватись

Тепер якщо ви не вдоволені рішенням суду і належним чином оцінили роботу судій  – отримайте 15 діб.

За рух у колонні більше 5 авто – вилучення прав, автомобіля. Навіть якщо це весільний кортеж чи поховальна процесія.

Участь у мирних зібраннях у форменому одязі та в одязі, який його нагадує, користування запальничкою  навіть на концертах (відкритий вогонь ж) –  10 діб.

Критикуєте владу, то є наклеп – 2 роки, а ще й публічно , то вже екстремізм –  3 роки.

В додаток до цього – заочні судові процеси. Вас можуть засудити до позбавлення волі на багато років, навіть не повідомивши про це.

Тож тепер думайте, чи стосуються вони вас чи ні.

А автори цих законів вважають, що «прийняття законопроекту сприятиме утвердженню в Україні прав і свободи людини і громадянина, захисту особи і суспільства від злочинних посягань».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: