Публікація

Громадська приймальня УГСПЛ у Луцьку: основне за місяць лютий

Нещодавно УГСПЛ презентувала громадську приймальню у місті Луцьку, якою опікується Центр правових та політичних досліджень “СІМ”. Сьогодні орган спілки, що надає безоплатні правову допомогу та консультацію на Волині, підсумовує результати своєї діяльності в лютому.

За місяць роботи у Луцьку, громадська приймальня УГСПЛ надала близько 70 консультацій. Упродовж лютого найчастіше до приймальні зверталися пенсіонери, безробітні, люди з інвалідністю, самотні матері. Більшість питань, які хвилювали громадян, стосувалися поділу майна, розлучення, встановлення розміру пенсій. Були також і питання щодо порушення прав споживачів, оскарження невиконання судових рішень.

12516304_970816112967999_1627282592_n

«Ми отримуємо багато питань в галузі сімейного права, зазначає юристка приймальні Ірина Пилипчук.Однак чимало звернень стосується також порушень із боку органів державної влади. Наприклад, виконавчої служби – невиконання статті 11 Закону України «Про виконавче провадження», ігнорування запитів сторін виконавчого провадження про хід виконавчого провадження, невиконання судових рішень в строки, передбачені законом. Управління пенсійного фонду України поверхово вивчає документи заявників під час прийняття рішень про призначення та нарахування пенсій, що призводить до зайвої судової тяганини. Існує ряд питань щодо діяльності ЖЕКів: безпідставне нарахування платежів за послуги, які взагалі не надаються. Крім того, у клієнтів путанина з органами, які реєструють право власності на нерухомістьвони не знають куди звертатись».

фото Володимира Стельмаха


Громадські приймальні безоплатної юридичної допомоги Української Гельсінської спілки з прав людини діють майже по всій території України. У січні 2016 року така приймальня запрацювала в Луцьку.

Основний напрямок роботи приймалень – захист прав людини та базових свобод у відносинах  з органами державної влади і місцевого самоврядування. Категорія громадян, котрі мають першочергове право на отримання консультацій юриста – особи, що опинилися у складних життєвих ситуаціях, у тому числі переселенці та військові АТО.

Окрім надання юридичної допомоги, громадська приймальня проводить різноманітні просвітницькі заходи й документує порушення прав людини.

Всі послуги приймальні надаються на безоплатній основі.

Для того, щоб записатися на консультацію до юриста, можна зателефонувати або відвідати приймальню особисто в робочі дні (понеділок – п’ятниця, з 10:00 до 17:00). Контакти юридичної приймальні в Луцьку: вул. Бойка, 1, каб. 101, тел.: +38 (066) 737-5003, e-mail: [email protected].

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: