Публікація

ГО «МАРТ» запрошує до співпраці вчителів англійської мови для тестування онлайн матеріалів з протидії дискримінації

Освіта з прав людини є одним з пріоритетів ГО «МАРТ». З 2016 року організація долучилась до загальноєвропейського проекту «Методи онлайн навчання по боротьбі з антисемітизмом, ромофобією та іншими видами дискримінації», який реалізується Домом Анни Франк у партнерстві з європейськими громадськими організаціями.

Проект має на меті розробку онлайн-матеріалів для навчання старшокласників протидії дискримінації. Передбачено створення веб-ресурсу “Stories that Move”, який міститиме навчальні модулі, що спрямовані на отримання знань про різні форми дискримінації та вміння діяти на захист прав людини. Даний освітній ресурс є багатомовним освітнім сайтом, який допомагає молодим людям по всій Європі досліджувати проблеми власної ідентичності, соціальної ізоляції та дискримінації, мови ненависті, спонукаючи  їх до усвідомлення важливості власної позиції в різних ситуаціях.

Онлайн-ресурс складається з п’яти навчальних модулів:

  • Seeing and Being;
  • Making Differences;
  • Life Stories;
  • Media literacy;
  • Taking action.

Всі ці модулі містять як теоретичну  інформацію і завдання, так і  життєві історії підлітків Європи, які мають власний досвід упереджень та дискримінації.

Перший модуль «Seeing and Being», який пропонується для тестування, спрямований на те, щоб допомогти учням або студентам замислитися над власною ідентичністю, поглянути на власне оточення з розумінням та повагою до багатоманітності.

Освітній модуль «Seeing and Being» складається з трьох занять. Під час першого  молоді люди досліджують усталені шляхи сприйняття інших. В другому – досліджують множинність людських ідентичностей. Третє заняття допомагає усвідомити – як окремі ідентичності людини впливають на її повсякденне життя, роль стереотипів та упереджень у соціальних відносинах, негативний вплив пересудів.

Тривалість кожного з занять – 45-50 хв. Орієнтовний час тестування всього освітнього модулю – 3 години.

По завершенню тестування вчителеві та учням пропонується відверто висловити свої враження як від змісту, так і від самого онлайн ресурсу – його дизайну, матеріалів, т.п. Вчитель обробляє ці коментарі, аналізує та заповнює форму відгуку й надсилає її організаторам.

Stories that Move

Звертаємо Вашу увагу на те, що тестування відбуватиметься англійською мовою.

Щоб взяти участь в тестуванні, необхідно:

  • володіти англійською мовою (вчитель та учні, які будуть брати участь в тестуванні матеріалів працюватимуть з англомовним онлайн ресурсом середнього рівня складності);
  • заповнити заявку за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1JIje02FOF8TNMOoCtyPGAq8fNikEY6P_5ZN66XPQkRw/edit (після чого буде надіслано листа з інструкцією та всіма необхідними матеріали);
  • мати комп’ютери з доступом до інтернету, на яких учні можуть працювати індивідуально в класі.

Ми сподіваємось отримати професійні відгуки, які допоможуть нам удосконалити навчальні матеріали, які пізніше будуть доступні українською мовою для освітян України.

Партнерами проекту є: Дім Анни Франк в Амстердамі (Anne Frank  House www.annefrank.nl), Центр Анни Франк в Берліні (The Anne Frank Zentrum in Berlin https://www.annefrank.de/en/exhibition-in-berlin/ ), Краківський педагогічний університет (The Pedagogical University of Cracow (PU) http://www.up.krakow.pl/main/eng/ ) та Фонд Мілана Сімечки зі Словаччини (Milan Simecka Foundation http://www.nadaciamilanasimecku.sk/ ), Захор Фонд з Угорщина (http://zachor.hu/ )

Проект реалізується в Україні громадською організацією «МАРТ» за фінансової підтримки Фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» EVZ (THE FOUNDATION REMEMBRANCE, RESPONSIBILITY AND FUTURE http://www.stiftung-evz.de/eng/the-foundation.html ).

Проект є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Контактна особа: Шляхтур Наталія

Телефон: +380931922811; +80956441217

Електронна пошта: [email protected]

ГО «МАРТ»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: