Публікація

Фотовиставка “Війна за мир” у Черкасах

До Дня прав людини, у межах співпраці між громадськими приймальнями Української Гельсінської спілки у Черкасах та Ужгороді, в Черкаській школі № 32 протягом 8-9 грудня 2016 року проводилася фотовиставка “Війна за мир”.

7-1

Метою виставки є просвітницько-інформаційна діяльність, спрямована на донесення об’єктивної інформації щодо конфлікту на Сході України з точки зору міжнародного гуманітарного права та порушення прав людини Російською Федерацією. Фотовиставка виступає документальним доказом порушень Додаткового протоколу ІІ до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року. Мова йде про основні гарантії гуманного 6-1поводження, посягання на життя, здоров’я, фізичний і психічний стан осіб, отримання освіти дітьми та інше. У цих роботах також представлена діяльність захисників незалежності України – військових окремої зведеної штурмової роти “Карпатська Січ” у складі 93 механізованої бригади Збройних сил України.

Під час цієї зустрічі учні не лише ознайомились з фотороботами, але і дізналися також більше про права людини. Зокрема, їм розповідалося про Міжнародне гуманітарне право, порушення прав людини в зоні АТО та роботу Української Гельсінської спілки з прав людини по відновленню прав Українців.

Окрема подяка ГО “Закарпатська громада” за організацію у проведенні виставки.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: