Публікація

Європейський суд з прав людини може захистити право на страйк в Україні

Європейський суд з прав людини має вирішити, чи мають право на протест представники підприємств транспортної галузі.

Так, справа за заявою працівників Аеросвіту проти України досягла завершальної стадії комунікації. Наступним етапом буде винесення рішення.

Нагадаємо, українські суди позбавили працівників Аеросвіту права на протест. Виявилось, що працівники авіації не можуть виходити на страйк в захист своїх трудових прав, навіть в зв’язку з тривалою заборгованістю по виплаті заробітної плати, неналежними умовами роботи тощо.

Рішення Європейського суду з прав людини по цій справі може змінити всю судову практику України і надати можливість працівникам транспортної галузі публічно висловлювати обурення діями роботодавця.

В разі визнання Судом неправомірною заборону права на страйк працівників «Аеросвіту», можливість боротися за свої трудові права з’явиться в представників інших українських авіакампаній та «Укрзалізниці».

Варто зазначити, що на захист права на страйк українських авіаторів вступилася Міжнародна організація «Європейська конфедерація профспілок» . Вони надіслали до Страсбургу ґрунтовний аналіз міжнародного законодавства, яке регулює право на протести.  

Справа підтримується Фондом стратегічних справ України Української Гельсінської спілки з прав людини. Представниками у справі є адвокати компанії Counselors.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: