Публікація

Європейський суд не дозволив полтавському колезі вбити ув’язнену

Жінка-увязнена з важким онкозахворюванням ледь не померла через байдужість українського судді. Вона потребувала термінової медичної допомоги, яку адміністрація СІЗО не здатна була забезпечити. Суддя призначити таку допомогу не схотів.

Слід зазначити, що до судді Струкова (голови районного суду в Полтаві) з клопотанням перевезти жінку до спеціалізованого лікувального закладу зверталися як адвокат, так і адміністрація СІЗО.

Та Струков не побачив проблем у тому, що жінці поставили діагноз – злоякісна пухлина. Не переконало його і те, що вона кілька разів втрачала свідомість під час засідань. Що хвороба також супроводжувалась ускладненням роботи серцево-судинної системи. Лікарі, адвокат, адміністрація СІЗО наполягали – потрібне хірургічне лікування, бо пацієнтка може померти.

Представник Феміди на це не реагував, та спостерігав за стражданнями жінки від засідання до засідання.

Змінило ситуацію лише термінове звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), яке підготував керівник юридичної приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини Олег Левицький.

На відміну від українського колеги, ЄСПЛ зобов’язав негайно перевести жінку до лікарні та забезпечити належний догляд за нею. Сьогодні вказівка була виконана, хвора нарешті отримала допомогу і її було госпіталізовано до спеціальної медичної установи.

За словами Олега Левицького: «Можна припустити, що незадоволеним таким розвитком подій залишився суддя Струков, якого позбавили можливості спостерігати за стражданнями жінки». 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: