Публікація

Експерти проаналізували проблему реформування прокуратури

Сьогодні в інформаційному агенстві “Главком” відбулася прес-конференція “Прокуратура: операція “ліквідація”?”. Спікерами виступили Аркадій Бущенко, виконавчий директор УГСПЛ і Олександр Банчук, експерт з адміністративно-делікатного права та кримінальної юстиції, член правління Центру політико-правових реформ.

Протягом прес-конференції, експерти аналізували проблему реформування прокуратури, зважаючи на вже зроблені кроки в реформуванні структури. Було зауважено такі аспекти, як проблема “цементування” системи та гальмування реформи, потреба у створенні нової структури замість прокуратури та питання монополії адвокатури.

При постановці питання, Аркадій Бущенко відразу наголосив на своєму радикальному ставленні до інституту прокуратури, зазначивши, що на його думку ніякої реформи досі не відбулось. “Мої колеги обговорюють, як цю мертву коняку розвернути по фен-шую, щоб менше заважала” – метафорично зазначив він.

За словами Олександра Банчука, система все ж має шанс на реформування, втім він досить малий і чи буде цей шанс використано – ми побачимо впродовж наступних кількох місяців.

 

12715621_795233837276763_5397394137677823223_n

Фото з Facebook-сторінки Наталії Малиновської, “Главком”

 Повне відео прес-конференції:

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: