Публікація

Дискримінація очима українських карикатуристів. Підсумки конкурсу

В столичному Будинку кіно відбулось нагородження переможців конкурсу карикатур та відкриття виставки карикатур на тему “Дискримінація”. Організатори заходу: Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) та Асоціація карикатуристів України.

В конкурсі взяли участь 53 художники-карикатуристи.

З понад 300 робіт жюрі обрало трьох переможців, які отримають від організаторів грошові премії. Ними стали:

1 премія: Кустовський Олексій (м. Вишневе, Київська обл.).


2 премія: Голуб Віктор (м. Здолбунів, Рівненська обл.).


3 премія: Жуковський Броніслав (м. Київ).

Заохочувальні призи присуджені:
Рябоконь Сергій (м. Київ), Алексахін Олександр (м. Харків), Грінченко Віталій (м. Днепродзержинськ), Голуб Віктор (м. Здолбунів, Рівненська обл.), Сінгаївський Валерій (м. Васильків, Київська обл.), Семендяєв Сергій (м. Бердянськ), Скаженик Дмитро (м. Маріуполь), Дубовський Олександр (м. Дніпропетровськ).


Спеціальний приз від Асоціації карикатуристів: Дудченко Сергій (м. Одеса).

Роботи учасників оцінював наступний склад жюрі: Веснянка Ольга (координатор молодіжного правозахисного центру, м. Київ), Печончик Тетяна (керівник проекту “УНІАН – права людини”, м. Київ), Федорович Ірина (громадська організація Центр “Соціальна Дія”, координатор проектів, м. Київ), Яворський Володимир (виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, м. Київ, Голова журі).

Під час вручення премії Володимир Яворський зазначив: “Нажаль, як свідчать факти та дослідження, рівень дискримінації в Україні зростає. Найстрашніше те, що громадськість сприймає це як норму життя, а певні політики навіть підтримують і роздмухують такі настрої. Ми сподіваємось, що цей конкурс примусить людей звернути увагу на факти, які вони намагаються не помічати. А це – перший крок до змін на краще”.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: