Публікація

Доповідь «Права людини в Україні 2015» презентували в гімназії на Тернопільщині

Нещодавно на сайті Української Гельсінської Спілки з прав людини була опублікована доповідь «Права людини в Україні 2015».

Видання містить ряд найновіших досліджень з низки питань у сфері дотримання прав людини та основних свобод в Україні. Серед проблем, піднятих у дослідженнях, найчастіше постають теми бойових дій на Сході та прав вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій. Також доповіль висвітлює питання свободи вираження, зібрань та об’єднань, прав жінок і гендерної рівності, екологічних прав тощо.

Окрім УГСПЛ, результати своєї дослідної роботи долучили експерти таких організацій, як Центр Разумкова, Інститут релігійної свободи, коаліція «Права дитини в Україні» та ряду інших.

У березні регіональні представники Спілки, громадська організація «Гельсінська ініціатива-ХХІ» виступила з освітньою ініціативою. Правозахиснтики представили матеріали нового та попередніх звітів старшокласникам та викладачам Чортківської гімназії «Рідна школа» імені Маркіяна ШашкевичаОсобливістю вибору саме цього закладу був його статус єдиної в місті гімназії з поглибленим вивченням англійської мови. Оскільки доповідь публікується українською та англійською, учні та педагоги мали нагоду, як поновити власні знання у галузі прав людини, так і поліпшити навички володіння іноземною мовою.

 

Матеріали свіжої доповіді «Права людини в Україні 2015» завжди можна знайти на нашому сайті.

Публікація видання здійснена за фінансової підтримки Уряду Швеції та Фундації «Інститут відкритого суспільства».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: