Публікація

Допомога на дітей для одиноких матерів: що варто знати в 2016 році

Останнім часом виникає дуже багато питань навколо виплати допомоги на дітей для одиноких матерів. Це здебільшого пов’язано зі значним реформуванням цієї допомоги, яку наразі здійснює уряд. Для того, щоб все ж таки отримати відповіді на ці питання було направлено інформаційний запит до Мінсоцполітики і те, що ми отримали як відповідь –  спробуємо пояснити далі.

В першу чергу, Мінсоцполітики підтвердив те, що відмови у призначенні допомоги на дітей для одиноких матерів не передбачено у разі, якщо працездатні члени сім’ї не працюють, не навчаються, не здійснюють догляду за дітьми.

По-друге, громадянам, які звернулись за державною допомогою в січні 2016 року, допомога має бути виплачена в лютому 2016 року.

По-третє, наголошено, що якщо по допомогу за новими правилами, громадяни звернулись з 1 січня по 31 березня 2016 року, то датою її нарахування буде 1 січня 2016.

Четверте. У випадку звернення за допомогою після 31 березня 2016 року, нарахування допомоги буде здійснюватися вже, починаючи з дати звернення.

Крім того, було визначено, що:

  • особи, які до 1 січня 2016 отримували допомогу на дітей для одиноких матерів у мінімальному розмірі (без урахування доходу), подають до Управління соціального захисту лише заяву, довідки про доходи всіх членів родини та декларацію про доходи та майновий стан осіб, що звернулись за призначенням усіх видів соціальної допомоги (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї);
  • особи, які до 1 січня 2016 року отримували допомогу на дітей для одиноких матерів за доходами, і період її призначення та виплати припадає на 2016 рік, продовжують отримувати таку допомогу у підвищеному розмірі до закінчення періоду виплати, на який ця допомога призначена. Звертатись до органів Управління соціального захисту їм не потрібно.

І на кінець чітко сказано, які документи має надати людина, що звертається за отриманням цієї допомоги у 2016 році вперше.

Більш детально із процедурою отримання цієї допомоги можна ознайомитися тут.

 

Підготував Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: