Публікація

Документаторів Коаліції “Справедливість заради миру на Донбасі” навчили цифровій безпеці

У понеділок, 15 лютого, у приміщенні МГО “Інтерньюз-Україна” розпочався тренінг із цифрової безпеки для представників Коаліції “Справедливість заради миру на Донбасі”. Навчання проходять співробітники громадських організацій, які безпосередньо працюють із документуванням порушень прав людини на Донбасі.

 

content_img_4218

Навчальний тренінг триває три дні та включає в себе кілька сесій, присвячених захисту від втрати інформації та від зламу пристроїв. В перший день навчання учасники дізналися про цифрову безпеку на практиці: під час заняття документатори захистили свій робочий комп’ютер, телефон, портативні пристрої для збереження сенситивних даних.
Це – дуже важливі знання, що допомагають захищати програми та пристрої, якими ми користуємося в повсякденному житті. Виявилося, ці речі потребують серйозного захисту. Я також більше дізналася, як пов’язані між собою пристрої, мережа, програми, і на що все це впливає. Дуже важливий аспект – захист інформації, що зберігається на наших пристроях. Це надзвичайно актуально – вміти правильно користуватися сенситивною інформацією та знати, як її зберігати і захищати”, – розповіла учасниця тренінгу Тетяна Козлова, член ГО “Алчевський правозахисний аналітичний центр”.
В ході тренінгу учасники змогли зашифрувати диски з даними та окремі файли на своєму комп’ютері, дізналися про принципи створення і збереження стійких до зламу паролів. Документатори також навчилися захищати комп’ютери та смартфони від вірусів, аби дані, отримані від потерпілих на Донбасі, були у максимальній безпеці.
content_img_4202
Тренінг проходить у рамках DSS380 (Digital Security School Ukraine) – спільного проекту eQualit.ie (Монреаль, Канада) та Інтерньюз-Україна (Київ, Україна) і проекту Східноукраїнського центру громадських ініціатив «Посилення інституційного розвитку Коаліції через розвиток електронної бази порушень та зміцнення внутрішніх та зовнішніх комунікацій», що реалізується за підтримки ПРООН.
Джерело: jfp.org.ua

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: