Публікація

Docudays UA оголосив своїх переможців

31 березня у Києві завершився 13-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. У Будинку кіно відбулась церемонія нагородження фільмів-переможців, яку провели модератори фестивалю режисерка Марина Степанська та піар-менеджер фонду ІЗОЛЯЦІЯ Лесь Виноградов.

Фільми змагались за нагороди у чотирьох конкурсах – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО і DOCU/УКРАЇНА, а також за спеціальний Приз від студентського журі. Традиційно фаворита організатори фестивалю відзначили премією імені Андрія Матросова. Свого переможця також обирали і глядачі фестивалю. Після церемонії відбулася українська прем’єра фільму «Маріуполіс» литовського режисера Мантаса Кведаравічюса. Фільм представляла знімальна група.

12932775_1068770043166062_3615569098635235710_n

Під час церемонії закриття також оголосили результати всеукраїнського конкурсу «The Guardian прямує в Україну», у якому змагалося шість проектів документальних фільмів. За результатами фінального пітчингу журі визначило своїх переможців. Грант у 5000 фунтів від британського видання The Guardian отримав проект «Матч її життя» Аліси Коваленко. Свого фаворита також обрали Docudays UA та Британська Рада в Україні. Фестиваль вручив 3000 фунтів Семенову Мозговому, автору стрічки «Історія зимового саду». Британська Рада вручила грант ( розміром в 3000 фунтів) проектові «Ленінопад» Світлані Шимко.

Впродовж насиченого фестивального тижня глядачі побачили 93 фільми з 43 країн світу, відвідали 110 кіносеансів та 24 правозахисні події (тренінги, дискусії, майстер-класи, круглі столи, презентації проектів). Молоді документалісти мали змогу поспілкуватися зі знаними експертами документальної індустрії під час традиційної освітньої майстерні DOCU/CLASS. Як і у минулі роки своїх «читачів» приймала Жива бібліотека.

12932545_1068770496499350_8028178241109560626_n
Юрій Шилов, володар призу за найкращий український документальний фільм

Для підтримки молодих талантів на закритті Docudays UA кінофестивальний дистриб’ютор LETTER TO FEST обрав найкращий український документальний фільм програми Docudays UA-2016. Це стрічка «Панорама» Юрія Шилова. Приз від дистриб’ютора – сертифікат на безкоштовну подачу фільму на 50 міжнародних кінофестивалів.

 

Показ фільмів-переможців розпочнеться 1 квітня у Червоній залі Будинку кіно о 15:00.

Вхід – вільний


Для отримання детальнішої інформації щодо фестивалю та з питань організації інтерв’ю звертайтеся, будь ласка, до прес-служби фестивалю (Аліса Гордійчук і Тетяна Мала) на e-mail [email protected]
Стежте за новинами на веб-ресурсах фестивалю на сайті www.docudays.org.ua та в соцмережах: Facebook – http://www.facebook.com/DocudaysUA, Twitter – DocudaysUA та Instagram – docudays_ua. Ролики програм доступні на нашому каналі в YouTube – Docudays UA IHRDFF.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: