Публікація

До дня прапора в Хусті відбулись «Дні громадської культури»

23 серпня в місті Хуст  відбулись «Дні громадської культури». У виїзному засіданні взяли участь представники Української Гельсінської спілки з прав людини, радник Міністерства соціальної політики України з питань ВПО в Закарпатській області Геннадій Степанов та Ресурсний центр для підтримки та супроводу ВПО в Закарпатській області.

В рамках «Днів громадської культури» відвідувачі мали змогу отримати безоплатну консультацію від радника міністра, юристів, ознайомитись із діяльністю громадської приймальні  УГСПЛ та ГО «Справа Кольпінга в Україні».

Безстрокова акція «Дні громадської культури» покликана сприяти розбудові громадянського суспільства, підвищити правову обізнаність населення.

фото 1

Проект покликаний активізувати пересічних громадян у боротьбі із бездіяльністю держслужбовців. Загалом мета проекту –  творення нових традицій комунікації із владою.

 «На сьогоднішній день вимальовується коло однодумців серед громадськості щодо проведення просвітницьких заходів, мета яких сприяння розбудові громадянського суспільства. Наша безстрокова акція «Дні громадської культури» хоч і починалася як вулична подія, однак вона є всеукраїнською та дедалі більше набирає обертів», – зазначає правозахисник Борис Кондратюк.

Основні проблеми, з якими зверталися громадяни – отримання грошової компенсації за втрачене майно в зоні проведення АТО, процедура безкоштовного отримання земельної ділянки із земель державної та комунальної власності, а також державної реєстрації земельної ділянки та права власності на неї, пільгове перевезення в громадському транспорті, перерахунок пенсії та інше.

«Пам’ятайте, що до бюрократичної переписки із чиновниками потрібно ставитись як до війни. Або ви переможете, або ж програєте. Тому вдихаючи свіже повітря, запасіться терпінням та без зайвих емоцій у письмовому вигляді вимагайте від чиновників та народних обранців дотримання соціальних гарантій, законів», – наголошує Борис Кондратюк.

фото 2

Організатори зустрічі нагадали про правила скаржника. Мова йшла про успішну методологію, як саме отримати успіх у вирішені власної проблеми не ставши жертвою бюрократичної переписки .

Цього ж дня учасники заходу підписали меморандум та домовились про подальшу співпрацю з Хустським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Одним з напрямків роботи УГСПЛ є документування злочинів серед категорій населення, які стали свідками порушень прав людини в окупованому Криму чи зоні проведення антитерористичної операції. Одне з питань, яке піднімається УГСПЛ — окупація АР Крим (порушення норм міжнародного гуманітарного права).

Нагадуємо що звернутися до громадської приймальні можна  зателефонувавши за телефоном  066 585 14 75.

Електрона адреса: [email protected]

Мережа громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини здійснює свою діяльність за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), програма «Права людини понад усе» (Human Rights First).

#Дні_громадської_культури

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: