Публікація

Діти-інваліди виграли суд у Кабінету міністрів

Окружний адміністративний суд м. Києва визнав незаконною і нечинною Постанову Кабінету міністрів № 1015 від 12.11.2008 р. в тій частині, яка позбавляє дітей-інвалідів права на колісне крісло з електроприводом до досягнення ними 14-річного віку.

Таким чином було повністю задоволено позов харківчанина Віталія Матюшенка, 7-річна дочка якого Юля також була позбавлена Кабміном можливості потрапляти на шкільні уроки на акумуляторному інвалідному візку.

Суд погодився з доводами позивача про те, що  Постанова Кабміну № 1015 суперечить Законам України „Про основи соціальної захищеності інвалідів”, „Про реабілітацію інвалідів”, а також ратифікованій Україною Конвенції ООН «Про права інвалідів».

Натомість представники Кабінету міністрів наполягали в суді, що інвалідне крісло з електроприводом по аналогії можна прирівняти до тролейбуса, електромобіля та іншого електротранспорту, а отже неповнолітні діти-інваліди можуть створювати небезпечні ситуації на автошляхах.

Інтереси дітей з обмеженими можливостями в суді представляв адвокат Вячеслав Якубенко. Справа підтримувалася Фондом стратегічних справ УГСПЛ.

Фото з сайту: http://beta.perspektiva-inva.ru

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: