Публікація

68% справ проти України виграли юристи, що проходили практику в правозахисних організаціях

За словами судді Європейського Суду Ганни Юдківської 90% заяв від України визнаються неприйнятними і не розглядаються в Європейському суді з прав людини. Це при тому, що Україна – одна з лідерів по кількості звернень.

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) провела дослідження та з’ясувала, що 12 з 22 виграних справ в 2015 році готували або представники правозахисних організацій, або юристи, які пройшли практику в правозахисних організаціях (зокрема, в Українській Гельсінській спілці з прав людини).

Варто відзначити, що УГСПЛ  та Мережа будинків прав людини проводять безкоштовний дистанційний курс «Застосування міжнародних стандартів прав людини на національному рівні» для бажаючих стати експертом в сфері звернень до Європейського Суду та застосовувати його практику в національних судах.

Організатори відзначають – подібний курс є унікальним і ніколи досі не проводився ані в Україні, ані в країнах пострадянського простору.

Бажаючих взяти участь в навчанні було 10 осіб на одне місце.

Ганна Юдківська, яка є запрошеним експертом курсу зазначає: «…Практика суду постійно розвивається. І щоби нею в достатній мірі володіти треба або сидіти постійно на сайті Європейського Суду, читати справи (я також це раджу зробити адвокатам, які на цьому спеціалізуються). Або, звісно, відвідувати лекції різних фахівців, які спеціалізуються на конвенції і допомагають складати правильні заяви.  І з цієї точки освітні програми Української Гельсінської спілки з прав людини – вони дуже корисні, і я безумовно раджу їх адвокатам, якщо у них є можливість їх відвідувати».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: