Публікація

23 січня відбудеться урочиста Церемонія оголошення 10 найкращих суддів в рамках дослідження практики національних судів «Precedent UA – 2016»

23 січня 2017 року о 12.00 за адресою: місто Київ, вул. Володимирська, 55, поверх 2, Великий конференц-зал НАН України, – відбудеться урочиста церемонія оголошення 10 найкращих суддів України, що найбільш вдало застосовують рішення Європейського суду з прав людини за статтею 5 (право на свободу) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Українською Гельсінською спілкою з прав людини спільно з представниками Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ було проведено дослідження «Prеcеdеnt UA-2016» практики національних судів щодо застосування рішень Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Станом на 2 серпня 2016 року встановлено, що значна кількість українських суддів послуговуються у своїй практиці рішеннями ЄСПЛ, зокрема, було визначено тих, хто застосовує практику Європейського суду з прав людини недоречно або помилково.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться за підтримки Посольства Швеції в Україні в рамках проекту з інституційної розбудови Української Гельсінської спілки з прав людини, а також Міністерства міжнародних справ Канади в рамках проекту УГСПЛ «Права людини понад усе».

 Контактна особа: Олена Сапожнікова, ном. моб. тел.: 0993090739, 0638566022.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: